Två frågor kommer lastad med ett blogginlägg

Q : Hej!
Vilken inspirerande blogg! Jag är själv en gammal elev från samma skola och vet vilken bra grund den är! Sminka är en sak, men det där med att ta bra bilder på sminket är en grej jag inte greppat än. Jag har en bra systemkamera som är lite som kinesiska för mig, så därför undrar jag om du skulle kunna ge mig lite bra tips på vad man ska tänka på för att ta snygga porträttbilder med bra djup, ljus och få med färger? Vad använder du för kamera och vilka inställningar föredrar du?

Tack på förhand!
/Anna 
 
A : Hej! Tack snälla du! Jag använder mig utav min iPhone 5S faktiskt... hehe. Men vill jag ha riktigt skarpa bilder tar jag den "riktiga" kameran på telefonen och så tar jag femtusen bilder tills jag blir nöjd. Använder två appar som redigerar lite "FaceTune" är den ena där jag skärper bilden, typ ögonen. "VSCO Cam" är den andra, där lägger jag filter ibland och skärper bilderna :)
 
Om du vill använda systemkamera så tycker jag du ska ha lågt bländartal (t ex. f/2,2) så du får suddig bakgrund, det är snyggt tycker jag! Om du har lågt bländartar så behöver inte ISO vara så hög, ju högre ISO desto kornigare bild. Sen får du experimentera med slutartiden! Du kanske kan ställa in kameran på AV om du har en sån inställning, då får du slutartiden automatiskt men kan välja bläntartid och ISO. Fota gärna i RAW-format för då bryts inte bilderna ner när du för över dom på datorn. Och fota framför ett fönster, det brukar jag göra!
Det är en hel värld bakom snygga bilder så prova dig fram, youtuba och googla! Lycka till!
 
 
 
Q : Hej! Gick du till läkaren för koll och sånt? Min ringer bara typ var sjätte vecka. Har ätit i över 5 månader och inte mycket skillnad. Tänkte om din läkare var bättre och sa något om hudvård/smink påverkar resultatet? Så besviken ju :( Läser så många som får resultat bara efter 2-3 månader.
 
A: Hejsan! Jag gick kanske totalt tre-fyra gånger under mina sex månader. Oj, fem månader?? Ring din läkare och be om en undersökning! Smink påverkar inte resultatet riktigt, och inte heller hudvård vad jag vet... Inte så väsentligt att du inte får något resultat i alla fall!
 
Lycka till <3